Skip to main content

Lediga tjänster

Vid intresse skicka ditt CV och personligt brev till rektor@gnestawaldorfskola.se

Just nu söker vi:

Behörig högstadielärare Ma/No/Tk

———- ———-

Legitimerad lärare eller behörig waldorflärare i grundskolan, årskurs F-3 och 4-6

Omfattning: Heltid

Varaktighet: Tillsvidare

Anställningsform: Tillsvidare- eller tidsbegränsad anställning

Kvalifikationer

  • Lärare i grundskolan, årskurs 4-6 – 2-4 års erfarenhet

Utbildning

Krav

  • Eftergymnasial utbildning två år eller längre inom Pedagogik och lärarutbildning

Språk

Krav

  • Svenska

Om jobbet

Arbetsplatsen

Gnesta Waldorfskola är, med drygt 200 elever i klasserna F-9, samt fritids och drygt 25 heltidstjänster, en liten skola som växer och utvecklas.

Huvudman är en icke vinstdrivande förening som grundades 1993. Skolan är vackert belägen på Gnestahöjden, tio minuters gångväg från Gnesta tågstation, 40 minuter från Stockholm C. 

I anslutning till skolan finns föreningens förskola med 40 barn.

Arbetsuppgifter

Som lärare har du som huvuduppgift att ansvara för att planera, genomföra och efterarbeta undervisning. Som lärare vid Gnesta Waldorfskola får du ha lärandeuppdraget i fokus och arbeta i en dynamisk miljö med en utpräglad idé om att skolframgång bygger på samarbete – samarbete mellan lärare och elever, mellan skola och hem, och mellan skolenhetens olika kompetenser. Du ansvarar för att skapa en god lärandemiljö såväl rumsligt som socialt och du förväntas arbeta med både din undervisnings- och hela skolenhetens kvalitetsutveckling.

Tillsammans med eleverna arbetar vi på skolan med att stärka den inre motivationen och ett med åldern ökat ansvarstagande. I vår utvecklingsplan finns en ambition att möta framtiden genom fortsatt undervisningsutveckling för att nå vår vision.

Gnesta Waldorfskola är en skola där alla elever får möjlighet att utveckla sin självkänsla, finna sin inre motivation och lära sig ansvarstagande för det egna lärandet och sina egna handlingar. Alla elever erbjuds en likvärdig utbildning med god kvalitet i en stimulerande och trygg miljö.

Vi ser gärna att du har erfarenhet och att du tycker om att utveckla Waldorfpedagogiken tillsammans med dina kollegor. 

Kvalifikationer

Du har lärarlegitimation med behörighet att undervisa i grundskolan (låg- och mellanstadiet). Du är en tydlig ledare som skapar trygghet och är en förebild för dina elever. Du undervisar på ett inspirerande sätt och engagerar dig i eleverna och i deras mål genom ett relationellt förhållningssätt.

Vi söker lärare som är skickliga ledare, som är kreativa och flexibla. Du förstår vikten av att skapa goda relationer, har ett lågaffektivt bemötande som genomsyras av en tilltro till eleverna du möter och du gör eleverna delaktiga i lärandet. Du är beredd att tillsammans med kollegor reflektera kring ditt och andras förhållningssätt och bemötande. God insikt i skolans uppdrag och kunskap om gällande styrningar är en förutsättning. Vidare är det meriterande om du har kunskap om och erfarenhet av arbete med anpassningar och om arbete med barn i behov av särskilt stöd. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi tillämpar tre månaders provanställning som kan leda till fast anställning om du är behörig och har Waldorf lärarlegitimation eller statlig lärarlegitimation.

Utdrag ur polisens belastningsregister krävs.

Bifoga, via mail, betyg, examensbevis och lärarlegitimation till rektor@gnestawaldorfskola.se

Vi undanber oss all extern rekryterings- och annonsering hjälp i samband med denna annons.

Om anställningen

Lön

Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Vi är alltid intresserade av dig som är intresserad av oss, skicka gärna en spontan ansökan till oss:
rektor@gnestawaldorfskola.se
rektorforskolan@gnestawaldorfskola.se

Maskerad

Fredag, 16 februari