Välkomna tillbaka och välkomna till vår nya hemsida

Allt är inte klart ännu, men visst ser det fantastiskt fint ut!

Dags för uppstartsamtal

Dags för uppstartsamtal-ett kort men viktigt ”Tillsammans-samtal” med förskolans pedagoger. Vecka 33 och 34!

Dags att förnya scheman och inkomstuppgifter

Så här års ändras arbetstider för många och vi har stort tålamod med att inte alla vet precis hur det ska bli första veckorna efter semestern.

Vad är Waldorf?

Barn ska få vara barn. Waldorfskolan ser till barnet som en individ, för just vem hon är, utifrån vad hon själv är bra på och önskar att få bli.

Waldorfpedagogiken, som är en alternativ pedagogik till den som använder sig av i den kommunala skolan, ska eleven på sitt egna sätt få möta en mer tidlös bildning. Samhället och framtiden ska stå till tjänst för våra barns önskningar – och inte tvärtom.

Skolans kök

Mat är så mycket mer än något man äter för att bli mätt. Det handlar om helheten: livslust, njutning, hälsa, etik och miljö.

En viktig del av skolans liv är köket. Stommen i skolans kosthållning är näringsriktigt sammansatt vegetariskt mat. En dag i veckan serverar vi kött eller fisk, självklart finns alltid vegetariska alternativ.

Årstidsfester

I waldorfskolan strävar vi efter att få en rytm i lektionerna, dagens och veckans förlopp, månadernas och naturligtvis också i årsförloppet. Ett exempel är de regelbundet återkommande årstidsfesterna.

Allt detta ger en rytm åt hur vi gestaltar läsåret i Waldorfskolan, som återkommer genom skolåren, och de är alla viktiga mötesplatsen för oss alla barn och lärare.

Waldorfpedagogik

Gnesta Waldorfskola grundades för snart 30 år sedan med några få elever i en liten lägenhet. Skolan bars från allra […]