Glimtar ur livet i waldorfförskolan.
En introduktionskurs för medarbetare, vikarier, rektorer, föräldrar, dig som funderar på att börja en pedagogisk utbildning…
Glimtar ur livet i waldorfförskolan.
En introduktionskurs för medarbetare, vikarier, rektorer, föräldrar, dig som funderar på att börja en pedagogisk utbildning…
Torsdag, 21/9 är det skolfotografering På torsdag anordnas skoljoggen för klass f-4 här på Gnesta Waldorfskola, här nedan följer en […]
I år kommer vi fokusera på utflykter i vår närmiljö, vi börjar med skogen där barnen får undersöka småkryp, blad […]
På torsdag 17/8 klockan 10.00 ses vi äntligen igen för upprop och för att dra igång det nya läsåret och […]
Fritids har precis avslutat en serietidningsverkstad där eleverna har gjort sina egna serietidningar från bindning till skrift och text. Tidningar […]
Är du Förskollärare, Waldorf barnskötare eller bara nyfiken på Waldorfpedagogik?
Under vårterminen har vi plats att ta emot fler barn på vår förskola, varmt välkommen att hälsa på hos oss!
Barn ska få vara barn. Waldorfskolan ser till barnet som en individ, för just vem hon är, utifrån vad hon själv är bra på och önskar att få bli.
Waldorfpedagogiken, som är en alternativ pedagogik till den som använder sig av i den kommunala skolan, ska eleven på sitt egna sätt få möta en mer tidlös bildning. Samhället och framtiden ska stå till tjänst för våra barns önskningar – och inte tvärtom.
Mat är så mycket mer än något man äter för att bli mätt. Det handlar om helheten: livslust, njutning, hälsa, etik och miljö.
En viktig del av skolans liv är köket. Stommen i skolans kosthållning är näringsriktigt sammansatt vegetariskt mat. En dag i veckan serverar vi kött eller fisk, självklart finns alltid vegetariska alternativ.
I waldorfskolan strävar vi efter att få en rytm i lektionerna, dagens och veckans förlopp, månadernas och naturligtvis också i årsförloppet. Ett exempel är de regelbundet återkommande årstidsfesterna.
Allt detta ger en rytm åt hur vi gestaltar läsåret i Waldorfskolan, som återkommer genom skolåren, och de är alla viktiga mötesplatsen för oss alla barn och lärare.