Mat är så mycket mer än något man äter för att bli mätt

Det handlar om helheten: livslust, njutning, hälsa, etik och miljö.

En viktig del av skolans liv är köket. Stommen i skolans kosthållning är näringsriktigt sammansatt vegetariskt mat. En dag i veckan serverar vi kött eller fisk, självklart finns alltid vegetariska alternativ.

i köket lagas maten från grunden av ekologiska och biodynamiska råvaror (minst 90%) och vi avstår i största möjliga mån från hel- och halvfabrikat (kan förekomma när vi serverar ”önskerätter” som det inte finns utrymme för att laga från grunden i vårt kök).

Vår önskan är att använda svensk-odlat och närproducerat i stor utsträckning och tar gärna emot tips om odlare och leverantörer från våra trakter här i Gnesta.

För oss är det viktigt att ha en nära relation till alla som berörs av vårt arbete. Hör gärna av dig till oss med synpunkter eller frågor.

koket@gnestawaldorfskola.se