Köket på Gnesta Waldorfskola

En viktig del av skolans liv är köket.

Mat är så mycket mer en något man äter för att bli mätt. Det handlar om helheten: livslust, njutning, hälsa, etik och miljö.

Gnesta Waldorfskola är utrustad med ett modernt och välfungerande tillagningskök. Vi använder till största del biodynamiska eller KRAV-märkta råvaror. Maten lagas från grunden och vi avstår i största möjliga mån från hel- och halvfabrikat.  En del grönsaker och mjölkprodukter är närodlade och lokalproducerade.

Stommen i skolans kosthållning är näringsriktigt sammansatt vegetariskt mat. En dag i veckan serverar vi kött och en dag i veckan fisk.

Vi tillhandahåller även specialkost av medicinska (läkarintyg behövs), religiösa eller etniska skäl.

För oss är det viktigt att ha en nära relation till alla som berörs av vårt arbete. Hör gärna av dig till oss med synpunkter eller frågor, eller varför inte kika in till köket?