Förskolan

Tack för att du tittar in till oss på förskolan! Här hittar du våra glada barn som just nu lever i sin viktigaste tid – de leker!!  Förskoleåldern är den magiska tid där vi lägger grunden till allt lärande. I leken tränar barnen för livet.

Vi är en waldorfpedagogisk förskola , som arbetar med vår waldorfpedagogiska läroplan och den statliga läroplanen, Lpfö-98, sida vid sida. Den röda tråden i vår verksamhet är årstiderna och dess växlingar. Det har vi med oss i allt vårt tänkande. Barnen lär genom leken och söker sin kunskap.

Hela kroppen används!  Pedagogernas roll är att stötta och ge impulser.  Vi försöker fånga det som lever i barngruppen och vara närvarande förebilder i vardagen.

Du som förälder är viktig i vår förskola! Vi vill komplettera hemmet och tillsammans med dig skapa bästa möjliga förutsättningar för ditt barns lärande. Därför är det väsentligt för oss att vi har en öppen dialog och tillfälle till givande tankeutbyte. Utöver föräldramöten och utvecklingssamtal har vi fortbildningskvällar där du får möjlighet att lära dig mer om

waldorfpedagogik eller så tar vi upp ett aktuellt tema. Du hjälper också till rent praktiskt på förskolan, genom att delta i vår arbetsdag en gång per termin och genom att hjälpa till vid vårfesten med att informera om vår verksamhet till andra intresserade föräldrar. Familjerna delar också på städansvaret av vår fina förskola.

Vi finns i den röda radhuslängan mitt emot skolan på Fjällgatan 12 D – E. Vi har en fin utemiljö, med lekgården som vetter mot en liten skog på baksidan av huset, helt skild från gatan.

På vår förskola har vi plats för som mest 40 barn. Vi har två syskongrupper där vi har max 16 barn och två småbarnsgrupper på avdelningen Lillsippan med 4 barn i varje grupp. Våra öppettider är mellan kl 07.00 0ch kl 17.30. På sommaren har vi stängt i juli månad.

Vill du veta mer om oss är du välkommen att höra av dig! En intresseanmälan går att göra här på hemsidan.

Du kan också läsa mer om oss på Gnesta Kommuns hemsida.

Gnesta Waldorfförskola
Fjällgatan 12 D – E