• TEATERFÖRESTÄLLNING åk. 8; ”Två herrars tjänare”

 

Nu är det dags för föreställning! Klass 8 har satt upp komedin ”Två herrars tjänare”

Regi: Anton Korppi

Föreställningen är ca 75 min lång.

På kvällsföreställningarna tar vi en liten fikapaus.

Föreställningen är på Elektron

Torsdag 12/4 kl 10:30
Fredag 13/4 kl 19:00
Fredag 20/4 kl 19:00

Kvällsföreställningarna kostar 40kr (pengarna går till klasskassan) Ta med jämna pengar eller Swish.
Ingen förbokning av biljetter.

Skolans elever klass 5-9 ser premiären kl 10:30 torsdag 12/4
 

VARMT VÄLKOMNA!!!!

 


För den som vill läsa på lite inför besöket finns en liten text nedan. Föreställningen är en förväxlingskomedi så det är en del att hålla reda på!

Två herrars tjänare

Vi befinner oss i Gnesta där två familjer förenas genom förlovning av det unga paret Clementina och Silvio. Deras stolta fäder Marcusius och Linusius är vittnen. Närvarande är också Clementinas kammarjungfru Smeraldina som alltid hänger med i vad som sker. ​Från Järna kommer två personer resande, den ena en kvinna förklädd till man, den andra på flykt undan en mordanklagelse. En ständigt hungrig tjänare, Arleccino, kommer på att om han tar tjänst hos båda dessa herrar kan han få dubbla förmåner. Han kan äta dubbelt. Så fiffigt! Utifrån detta sker det en massa förväxlingar och stor förvirring.

Den utklädda kvinnan Beatrice får inte avslöja sig. Hon har klätt ut sig till sin döda broder Federigo. Hon måste vara trovärdig för att kunna lura pengar från Linusius. Men kommer hon att få återse sin älskade Florindo igen, han som dödat hennes broder och sedan inte setts till igen?

Och vad säger Brighella, värdshusvärdinnan som vet om att Beatrice har förklätt sig för att lura Linusius, hon är vän med både Linusius och Beatrice…?

Vad händer med den nyförlovade Silvio som nu helt plötsligt verkar bli av med sin blivande fru till en man han aldrig sett förut, som bara dyker upp och tror att han kan bryta förlovningen utifrån en tidigare affärsuppgörelse?

Kommer den trolovade Clementina få sin älskade Silvio? De har nu ingått en förlovning, men helt plötsligt kommer den man som har sagts var död, den man som hennes pappa lovat bort henne till i en affärsuppgörelse. Ska förlovningen brytas och ska hon nu gifta sig med denna okände man Federigo?

Kommer Arlecchino att kunna hålla ordning på sina två herrar och veta vem som ska ha hjälp med vad? Han drar sig inte för att bjuda på några lögner för att inte avslöja att han har två herrar samtidigt. Det blir mer och mer att hålla reda på och det hjälper inte att han inte kan läsa. Det hindrar dock inte honom att tjusa vackra damer och att få njuta av mat i Michelinklass under tidens gång.

Hur ska detta gå…?

Varmt välkommen till denna fartfyllda komedi!